• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
barbecue accessoires, vis, vistang, citroen, grillen
minuten lezen

Top 10 barbecue accessoires

Goed barbecue gereedschap is het halve werk. Met de juiste accessoires geef je net een beetje extra beleving aan je barbecue. Bij Intratuin vind je natuurlijk alle barbecue accessoires die je nodig hebt als basis, en nog zoveel meer. Maar welke accessoires passen bij jouw barbecue wensen? Wij hebben de top 10 barbecue accessoires voor je op een rij gezet zodat je straks heerlijk kunt barbecueën. Met bijvoorbeeld een handige hamburgerpers, of pizza van de pizzasteen. En wist je dat je met een rookplank ook vis kunt roken? Dat wordt smullen!

Ben je nog op zoek naar een barbecue, maar twijfel je nog tussen gas, kolen of elektrisch barbecueën? Lees dan de blog hoe kies je een barbecue?. Wij helpen je op weg!

 

1

Groentepan

Groente bereiden op de barbecue kan lastig zijn omdat het makkelijk door de spijlen van het barbecuerooster valt. Gelukkig is er een speciale groentepan waar je heerlijke groenten en andere kleine dingen op de barbecue in kunt garen. Deze pan heeft kleine gaatjes zodat de warmte van de barbecue de groenten van alle kanten kan bereiken. Ook kleine stukjes vis of kip kunnen zo goed garen én je kunt er ook aardappeltjes in bakken.

Bekijk meer pannen voor op de barbecue

2

Marinade injectiespuit

Vlees marineren kost vaak veel tijd. Door een marinade injector te gebruiken wordt je vlees extra mals en hoeft het minder lang in te trekken. Je marineert zo het vlees van binnenuit waardoor de kruiden overal komen. Dit zorgt voor extra mals en smaakvol vlees van de barbecue. Je kunt een marinade injector ook gebruiken voor bijvoorbeeld pekel, bier, gesmolten boter of kruidenbouillon. Zo wordt een lekker stukje vlees op tafel zetten een stuk makkelijker.

Bekijk alle marinade injectiespuiten

3

Pizzasteen

Wil je eens wat anders dan een hamburger of worstje op de barbecue? Op de barbecue kun je ook pizza’s bakken met behulp van een pizzasteen. Met deze steen bouw je je barbecue om tot pizza-oven. Het handige aan de pizzasteen is dat hij voor de gasbarbecue én de houtskoolbarbecue geschikt is. Extra leuk is natuurlijk dat je op een pizza zelf de topping kunt kiezen die je lekker vindt. Ook fijn: je pizza wordt op de pizzasteen net zo krokant als in de oven.

Bekijk alle pizzastenen

4

Kipgrill

De ultieme mannendroom: kip met bier. Met deze handige kipgrill kun je een hele kip bereiden met biersmaak. In de houder kun je een vloeistof doen zoals bier, wijn of kruidenmengsel. Deze trekt tijdens het garen op de barbecue in de kip. Zo geef je jouw kip een heerlijk rijke smaak en grill je de kip rondom gelijkmatig gaar. Makkelijk te bereiden en erg lekker!

Bekijk alle groente, vlees en vishouders

 

 

5

Hamburgerpers

Maak je wel eens je eigen hamburgers, maar vallen ze altijd uit elkaar? Met een hamburgerpers maak je de beste hamburgers. Je kunt het vlees zelf op smaak brengen met kruiden en daarna in de pers doen. Hiermee pers je het vlees stevig op elkaar, waardoor de hamburger niet uit elkaar valt in de pan of barbecue. Lekker én makkelijk om te maken!

Bekijk alle hamburgerpersen

6

Thermometer

Op de barbecue is het vaak lastiger om vlees te bereiden dan op het gasfornuis. Dit komt doordat de temperatuur minder constant is en niet makkelijk is te reguleren is. Hierdoor is het niet altijd duidelijk wanneer het vlees helemaal gaar. Een handig hulpje om de temperatuur van je vlees te controleren is de barbecue thermometer. Hiermee bepaal je aan de hand van de temperatuur of je vlees gaar is. Er zijn traditionele thermometers die je in je vlees moet prikken, maar er zijn ook digitale thermometers. Er zijn zelfs thermometers met bluetooth waarmee je op je mobiele telefoon de temperatuur in de gaten kunt houden, zo gaat het altijd goed!

Bekijk alle thermometers

7

Rookplank

Met een rookplank kun je vlees of vis op de barbecue een heerlijk rokerige smaak geven. Leg de plank de avond ervoor even in het water zodat hij goed nat is als je hem op de barbecue legt. Wanneer hij begint te roken kun je de groenten, vlees of vis erop leggen. Leg de rookplank alleen niet recht boven het vuur maar er net naast. Dan kun je de plank meerdere malen gebruiken.

Bekijk alle rookplanken

8

Kolen- en brikettenstarter

Met een kolen- of brikettenstarter zorg je ervoor dat jouw barbecue snel klaar is voor gebruik. Je vult de metalen korf met aanmaakblokjes en briketten of kolen. Binnen een halfuurtje heb je gloeiend hete kolen en briketten! Er zijn ook elektrische barbecue starters, deze leg je tussen de kolen en dan warmt de starter de barbecue snel en gelijkmatig op.

Bekijk meer kolen- en brikettenstarters

9

Zoutsteen

Waarschijnlijk ken je het nog niet, maar als je het eenmaal geproefd hebt wil je niks anders meer. Met een zoutsteen op de barbecue kun je vlees en vis van een heerlijke extra smaak voorzien. Door de warmte van de barbecue trekken het zout en de mineralen vanzelf in de vis of het vlees. Warm de zoutsteen langzaam op, want bij te snelle verwarming kan hij barsten of breken. Vlees dat snel gaar is of wat rauw mag blijven leg je bovenop de zoutsteen. Vis, andere soorten vlees en groenten leg je onder de steen op de barbecue.

Bekijk meer zoutstenen

10

Barbecue gereedschapset

Met een goede set barbecuegereedschap maak je barbecueën een stuk makkelijker. Het is de basis voor je barbecue uitrusting. Er zijn sets in allerlei soorten en maten, voor de beginnende griller en de echte barbecue expert. Je kunt er makkelijk je vlees mee omkeren, en bij de uitgebreide sets zit vaak ook gereedschap om bijvoorbeeld te marineren, snijden of fileren.

Bekijk meer gereedschap voor de barbecue

Nog meer barbecue inspiratie

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *