
Ingrediënten
- Rib roast
- BBQ kruiden
- 2 tenen knoflook
- 1 lepel fijngehakte peterselie
- 1 lepel fijngehakte koriander
- 200 ml zonnebloemolie
- ½ rode peper, zonder zaadlijst
Benodigdheden
- Grill/BBQ
- staafmixer
- Kwast
- Kom
- Kerntemperatuurmeter
Werkwijze
- Zet de grill/BBQ aan, zo is die warm wanneer je gaat grillen.
- Voor de kruidenolie meng je de knoflook, peterselie, koriander, zonnebloemolie en de rode peper in een kom en maal je dit fijn met de staafmixer.
- Doe naar eigen smaak de BBQ kruiden op de rib roast en laat dit een half uurtje intrekken. Zo trekt de smaak goed in.
- Na een half uur kun je het vlees op de grill leggen. Hieronder staat een handleiding met de temperaturen en hoe gaar het vlees dan is.
- Draai het vlees regelmatig om verbranding te voorkomen. Vergeet ook niet regelmatig de kruidenolie over de roast te smeren, zo droogt die niet uit.
TIP: Eet de roast met aardappelen van de BBQ, een frisse salade en lekkere BBQ saus.
50-52° Rare / Saignant – Kern is helder rood, rosé aan het buitenste gedeelte
55-58° Medium rare – Kern is sterk rosé, iets grijs-bruin aan het buitenste gedeelte
60-63° Medium / à point – Kern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
65-67° Medium well – Kern is grijs
Reacties