• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
Aubergine, mozzarella, ovenschaal, rasp, kaas, melanzane
minuten lezen

Recept: mrs melanzane en mr mozzarella

De aubergine is de ongekroonde koningin onder de barbecuegroenten. En wist je dat melanzane het Italiaanse woord voor aubergine is? Je kunt deze veelzijdige groente perfect grillen op de barbecue. Door de vlezige structuur neemt aubergine de smaken van de saus goed op. Maar let op, dit gerecht is gloeiend heet als het van de barbecue komt! Blazen geblazen dus!

Barbecue benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 Grote aubergines
  • 3 el Olijfolie
  • Olijfolie om in te smeren
  • Zout
  • 3 Tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 Blikken gepelde tomaten (a 400 gr)
  • 2 tl Suiker
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g Parmezaanse kaas (stuk)
  • 2 Stukken buffelmozzerella in plakken
  • 15 gr Verse basilicum

 

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Plate setter
  • Kaasschaaf
  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken, bestrooi aan beide kanten met zout en laat ze 20 min liggen. Droog ze daarna goed af met keukenpapier.
  2. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op zacht vuur.
  3. Voeg de tomaten toe, breng op smaak met suiker, zout en zwarte peper. Laat 15 min zachtjes inkoken.
  4. Smeer de plakken aubergine in met olie en gril ze aan beide kanten op het rooster.
  5. Laat de barbecue afkoelen tot 160 graden.
  6. Leg een laag aubergines op een ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met parmezaanse kaas en leg er plakken mozerella op.
  7. Plaats een plate setter op de barbecue en zet de schaal er voor ongeveer 45 min op. Serveer met basilicum.

Aubergine, mozzarella, ovenschaal, rasp, kaas, melanzane

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *