• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
minuten lezen

Moestuinieren met je kinderen

Een moestuin is de perfecte manier om kinderen te leren over waar hun voedsel vandaan komt. Daarnaast leren ze omgaan met de natuur en natuurlijk is samen tuinieren ook hartstikke leuk! Elk kind geniet meer van zijn of haar groenten als ze uit de eigen moestuin komen. Aan de slag dus!

Makkelijke groenten

Het aanleggen van een moestuin is helemaal niet moeilijk. Daar kun je meer over lezen in het artikel over een moestuin beginnen. Kies het liefst voor makkelijke groenten als je samen met de kids gaat moestuinieren. Zaai bijvoorbeeld tuinkers, dat kiemt zeer snel waardoor je al spoedig resultaat hebt.

Een aantal groenten die makkelijk te kweken zijn:

 • Tuinkers
 • Tuinbonen
 • Radijs
 • Pompoenen
 • Sla (bijvoorbeeld ijsbergsla, botersla, rucola)

Op de verpakking van alle zaden staat precies uitgelegd wanneer je ze kunt zaaien en hoe je de planten moet verzorgen. Naast zaadjes kun je ook wat kleine plantjes kopen, daarmee zie je nog sneller resultaat!

Tip: bij Intratuin kun je een prachtige vierkante meter moestuin kopen, perfect om een kindermoestuin mee te beginnen.

Vierkante meter moestuin in 4 stappen

Met kinderen is het extra leuk een vierkante meter moestuin te beginnen. Op die manier kun je op een makkelijke manier veel verschillende groenten kweken. Deze tuin heeft weinig last van onkruid en ziet er leuk uit (schilder de bak bijvoorbeeld eens in vrolijke kleuren). Een vierkante meter moestuin begin je in 4 stappen.

 1. Kies eerst een goede plek. De ideale moestuin ligt een deel van de dag in de zon en een deel van de dag in de schaduw.Kies eerst een goede plek. De ideale moestuin ligt een deel van de dag in de zon en een deel van de dag in de schaduw.
 2. Vul de bak met biologische moestuingrond en bedek de bovenste laag met zaaigrond.
 3. Zaai of plant in elk vakje één soort groente. Het aantal zaden per plant kun je vinden op de achterzijde van het zaadzakje.
 4. Houd de grond na het zaaien of de aanplant goed vochtig met een gieter met een fijne broes.

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *