• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
Staycation
Bohemian Ibiza
Classy Côte d'Azur
Zen Japan
Swipe

STAYCATION in je eigen tuin

BELEEF DE ULTIEME VAKANTIE THUIS!

Stress tijdens je vakantie, daar zit niemand op te wachten. Staycation is daarom ideaal: geen hooggespannen verwachtingen, geen files en gewoon je eigen vertrouwde omgeving. Goed voor de gemoedsrust en bovendien duurzaam. Om staycation te motiveren hebben wij een nieuwe buitencollectie samengesteld, waarmee iedereen dit heel gemakkelijk zelf kan creëren in de eigen tuin, op het dakterras of balkon. Om het af te maken hebben we samen met Spotify een passende afspeellijst bij ieder van de drie staycation-stijlen gemaakt, ter inspiratie. Voetjes omhoog, muziekje aan en chillen maar!

BOHEMIAN IBIZA

Het Spaanse eiland Ibiza – met haar talloze verborgen baaitjes en feestjes tot in de late uurtjes – is een thuishaven voor festivalfans en mensen met een vrije geest. Wel in de mood voor de festivalsfeer maar geen zin in vliegen? Haal de vrije eiland sfeer naar je tuin, balkon of dakterras!

> Bekijk hier de staycation-stijl Bohemian Ibiza

CLASSY CÔTE D´AZUR

Zeg jij ‘vier het leven’, dan zeggen wij Côte d’Azur. De mooiste streek van Frankrijk ligt in het zuiden, aan de azuurblauwe Middellandse Zee, en is dé plek om het leven te vieren en te genieten van de ondergaande zon, het strand en het verse eten. Toch? Niet perse! Net zo gemakkelijk geniet je gewoon bij jouw thuis, chez toi, van het Franse leven.

> Bekijk hier de staycation-stijl Classy Côte d’Azur

ZEN JAPAN

Dé trend van 2018 en 2019? Shinrin yoku, dat is Japans voor ‘baden in de atmosfeer van een bos’. Ofwel: jezelf een paar dagen onderdompelen tussen de bomen in de natuur om he-le-maal tot rust te komen. Waan je deze zomer in een Japanse oase van rust, gewoon bij jou thuis!

> Bekijk hier de staycation-stijl Zen Japan

Swipe

BOHEMIAN Ibiza

ZON, ZEE & STRAND

Het Spaanse eiland Ibiza – met haar talloze verborgen baaitjes en feestjes tot in de late uurtjes – is een thuishaven voor festivalfans en mensen met een vrije geest. Wel in de mood voor de festivalsfeer maar geen zin in vliegen? Haal de vrije eiland sfeer naar je tuin, balkon of dakterras! Blote voeten, een houten tafel om met al je vrienden aan te dineren of borrelen, Spotifylijst aan, gekoelde drankjes binnen handbereik en (met een beetje geluk) de prikkelende zon op je gezicht.

Sound iconBeluister hier de Spotify playlist van Bohemian Ibiza

“Hangplanten en een bijzettafel of voetenbankje in retrodesign geven dat extra boho-effect. En vergeet niet om een lekker buitenvloerkleed neer te leggen. Rond of vierkant, wat jij wil: voor Ibiza zijn geen strenge regels, we gaan voor het ultieme vrijheidsgevoel.”

 

Swipe

CLASSY Côte d'Azur

LA VIE EST BELLE

Zeg jij ‘vier het leven’, dan zeggen wij Côte d’Azur. De mooiste streek van Frankrijk ligt in het zuiden, aan de azuurblauwe Middellandse Zee, en is dé plek om het leven te vieren en te genieten van de ondergaande zon, het strand en het verse eten. Toch? Niet perse! Net zo gemakkelijk geniet je gewoon bij jouw thuis, chez toi, van het Franse leven. Weggezakt in een fijne loungeset, met een hapje op tafel en drankje in de hand waan je jezelf – met behulp van een beetje styling – als god je eigen tuin. Of balkon of dakterras natuurlijk.

Sound iconBeluister hier de Spotify playlist Classy Côte d’Azur

Zorg voor accessoires van hout, rotan en bijvoorbeeld bloempotten in terracotta. Combineer deze rustige basis met kussens en een deken in lichtblauw of – roze en voeg voor het ‘zee-gevoel’ decoratie met schelpen toe, bijvoorbeeld een schelpenkleed.

VROLIJKE KLEUREN & FRIS GROEN


GROEN OP Z’N FRANS

Planten die bij het Franse buitenleven passen zijn pluimgras en palmpjes. De druivenranken fantaseer je er gewoon bij. Top het geheel af met sfeervolle buitenverlichting et voilà. Frankrijk maar dan zonder de file op de Autoroute du soleil, la vie est belle!

Swipe

ZEN Japan

ULTIEM RELAXEN

Dé trend van 2018 en 2019? Shinrin yoku, dat is Japans voor ‘baden in de atmosfeer van een bos’. Ofwel: jezelf een paar dagen onderdompelen tussen de bomen in de natuur om he-le-maal tot rust te komen. Zonder mobiel, laptop of iPad wel te verstaan. Deze trend komt overwaaien uit Japan, waar ze al veel langer weten dat een dag in de natuur de bloeddruk verlaagt, stresshormonen vermindert en het gevoel van rust en welzijn vergroot. Waan je deze zomer in een Japanse oase van rust, gewoon bij jou thuis!

Sound iconBeluister hier de Spotify playlist van Zen Japan

ÉÉN MET DE NATUUR

Begin je dag met mediteren of je favoriete boek, in stilte. Om het Oosterse zen in je eigen achtertuin te proeven is het vooral belangrijk om een serene setting met veel groen te creëren. Denk aan bamboeplanten of planten met groene bladeren in stylish grote potten.

STRAKKE VORMEN EN RUSTIGE KLEURENCOCOONEN

Nestel je in de hoek van een L-vormige loungeset voorzien van kussens en een plaid in zachte stoffen of trek je terug in je eigen cocon in een hangstoel zodat je écht helemaal in de relaxmodus komt. Sfeervolle tafellampen zorgen ervoor dat je extra lang van buiten kunt genieten. Voor de gevorderde buitenmensen is een heus vuurtje stoken natuurlijk ook een optie. Laat de natuur haar werk doen en kom tot rust: zen is back.

SAMEN DINEREN TUSSEN HET GROEN