• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
Kamerplanten, woonkamer, philodendron, alocasia, calathea, bank, gordijnen, salontafel
minuten lezen

Kamerplanten voor in de woonkamer

Zet je twijfels opzij en ga voor een grote kamerplant in de woonkamer! Compenseer het gemis van je uitbundige kerstboom en breng direct sfeer in deze ruimte waar het gezin iedere dag samenkomt. In de woonkamer heb je (meestal) ruimte voor planten die wat meer ruimte in beslag nemen dan bijvoorbeeld in de badkamer. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de wensen en eisen van de kamerplant die je uitgekozen hebt. Komt er direct licht op de plek waar je hem neer wilt zetten in de woonkamer? Of is er juist een donker hoekje dat wel wat groen kan gebruiken? Dan moet je voor een plant kiezen die dat niet erg vindt. Om je te helpen hebben wij vijf joekels van planten voor je op een rij gezet waarmee je de woonkamer een groene boost geeft!

TIP: ga je helemaal voor groot groen? Wij hebben dé top 10 grote kamerplanten voor je op een rij gezet.

1

Polyscias 'Fabian'

De Polyscias is een redelijk veeleisende plant, houdt van (half)schaduw en een luchtvochtigheid van ongeveer 60%. Hij krijg het liefste regelmatig kleine beetjes ontkalkt water en mag tussen twee gietbeurten in niet uitdrogen.

2

Geldboom - Pachira aquatica Trunk

Een Pachira staat niet graag in de zon en heeft voorkeur voor (half) schaduw. In de zomerperiode kun je hem een keer per twee weken water geven. In winterperiode iedere vier weken. Volgens de Feng Shui filosofie symboliseren de vijf bladeren metaal, hout, water, vuur en aarde.

Zet planten altijd in een pot die groot genoeg is, liever te groot dan te klein!

Kamerplanten, woonkamer, philodendron, alocasia, calathea, bank, gordijnen, salontafel

TIP: wil je weten welke planten je op andere plekken in huis kunt zetten? Wij geven je tips in onze blog voor kamerplanten op iedere plek in huis.

3

Olifantsoor - Alocasia zebrina

Deze exotische plant dankt zijn naam aan de bijzondere zebraprint op zijn stelen. Door deze strakke stelen en prachtige grote groene bladeren heeft hij een luchtige en gestileerde uitstraling. Van nature groeit de Alocasia zebrina in het regenwoud. Hij houdt daarom van een vochtige omgeving en moet regelmatig een slok water krijgen. Wanneer je hem teveel water geeft zal hij ‘transpireren’ via zijn bladeren. Dit noem je ‘guttatie’ en stopt vanzelf als je hem minder water geeft.

4

Philodendron xanadu

Deze Philodendron komt van origine uit een tropisch gebied. Met zijn diep ingesneden bladeren is deze weelderige plant een lust voor het oog. De Philodendron xanadu maakt luchtwortels die je, als ze lang genoeg zijn, in de pot kan leiden. Hij verlangt niet zo veel aandacht, maar doordat hij uit een tropisch klimaat komt houdt hij van een vochtige omgeving. Verwen hem daarom zo nu en dan met een lekkere sproeibui.

Werd jij ook zo blij van je groene kerstboom in huis? Vul dit gemis op met een grote kamerplant!

5

Bananenplant - Musa 'Dwarf Cavendish'

De bananenplant lijkt heel stoer maar eigenlijk is het best een kwetsbare plant. Hij houdt namelijk absoluut niet van tocht. Ook wil de Musa veel licht, maar geen direct zonlicht. Direct zonlicht kan zijn bladeren doen verbranden. Bedenk dus goed waar je hem precies neer gaat zetten voordat je hem aanschaft. Ook mag je zijn kluit niet laten uitdrogen. Een paar groene vingers komen bij deze gevoelige jongen dus zeker van pas.

Groot groen voor in de woonkamer

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *