• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
Kamerplanten, badkamer, asparagus, sierasperge, addianthum, bad, kraan, raam, krukje
minuten lezen

Kamerplanten voor in de badkamer

Planten zorgen voor ontspanning en veranderen elke badkamer in een wellness-spa. Het is er ideaal voor varens, luchtplantjes en de fijnbladige aspergeplant. Zet ze rond je bad en je voelt je nog dichterbij de natuur. Omdat je de dag doorgaans begint en afsluit in de badkamer, kun je er net zo goed een ultiem gezellige ruimte  van maken. Wil je weten welke planten goed op een vochtige en niet zo lichte plek kunnen staan? Wij hebben vijf sfeermakers voor je op een rij gezet. Daarmee is het net wat fijner epileren, föhnen of een haarmasker nemen en wordt jouw badkamer een heuse wellness.

Heb je een badkamer waar helemaal geen daglicht komt? Dan kun je er beter een kunstplant neerzetten dan een levende plant. Zonder daglicht kan helaas geen enkele plant overleven.

1

Sierasperge - Asparagus densiflorus 'Sprengeri'

De sierasperge houdt van een lichte plek waar ook schaduw is. Geef hem regelmatig water, het liefst wordt hij 1 x per week ondergedompeld. De Asparagus groeit snel en kan maximaal twee meter hoog worden en is altijd groen. Verder vraagt hij weinig verzorging!

2

Krulvaren - Nephrolepis exaltata 'Green Lady'

De krulvaren doet het goed op een lichte/zonnige plek, echter niet in de directe zon. Het is een relatief makkelijke varen met een mooie heldergroene kleur en luchtzuiverende eigenschappen. Verder heeft hij een hekel aan kou en een voorkeur voor een temperatuur boven de 18 graden. Net als alle andere varens wil ook deze graag veel water en zo nu en dan van een lekkere douche.

Het zuurstofgehalte in je badkamer krijgt een boost als je planten toevoegt

Kamerplanten, badkamer, asparagus, sierasperge, addianthum, bad, kraan, raam, krukje

TIP: wil je weten welke planten je op andere plekken in huis kunt zetten? Wij geven je tips in onze blog voor kamerplanten op iedere plek in huis.

3

Venushaar - Adiantum raddianum 'Fragrans'

De Adiantum houdt van een lichte standplaats en van ontkalkt water op kamertemperatuur. Een badkamer is vaak lekker warm dus perfect voor de venushaar. Hij moet namelijk in een ruimte staan waar het boven de 18 graden is. Wat hij niet zo leuk vindt is direct zonlicht en een sproeibeurt.

4

Kangoeroevaren - Microsorum diversifolium

Deze stoere kangoeroevaren kan wel tegen een stootje zolang je hem regelmatig water geeft. Hij heeft sterke bladeren die niet zo kwetsbaar zijn. Je doet hem een plezier met een schaduwrijke plek en een vochtig klimaat. Daardoor voelt de Microsorum zich in de badkamer op zijn best. Je kunt hem in een mooie pot zetten, maar hij doet het ook leuk als hangplant.

Met planten komt je badkamer tot leven

5

Aloë vera

De Aloë vera kan door zijn vlezige bladeren langere tijd zonder water. Ook vindt hij het geen probleem om in de halfschaduw te staan. Het sap van de Aloë vera heeft een helende werking en wordt vaak gebruikt voor cosmetische en medicinale middelen. Een fijne plant voor in de badkamer dus, die wel tegen een stootje kan.

Voor je eigen plantenspa

Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  een fijne mail, en het doet verlangen naar meer planten. Ik heb er meer dan 30 in huis, 25 in de veranda en dat geeft energie!

 2. Avatar

  mooie witte orchidee met geweven grijze pot
  Mooie planten die zuurstof geeft voor living
  Kaarsen met letverlichting.
  anders weet ik nog niet.

 3. Avatar

  Ik hou enorm van kamerplanten….het zijn er nooit teveel.Ik waardeer dan ook jullie tips en heb ze nu zelfs doorgestuurd naar een vriendin voor de aankleding van haar nieuwe badkamer
  Ook jullie aanbod potten vind ik ongezien!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *