• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
DIY, kerstster, verlichting, bamboe, mos, raam, kerstboom
minuten lezen

DIY: kerstster met verlichting

Een van de trends voor dit najaar is de natuur van buiten naar binnen brengen. Heerlijk ruikende dennentakken, mooie bollen mos en sierlijke rozenbotteltakken mogen niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Met deze natuurlijke decoratiematerialen geef je gelijk een fijne sfeer aan je huis. Je kunt ze op een subtiele manier toevoegen aan je interieur. Vooral in combinatie met schitterende lichtjes zorgen natuurlijke accessoires voor een betoverend effect. Maak bijvoorbeeld een ster met bamboe, mos en kleine lampjes. Zo’n sfeervolle ster is makkelijk zelf te maken en doet het goed voor je raam of op een tafel. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je zelf een verlichte kerstster met mos maakt.

 

 

 

 

1

Knip of zaag de bamboe stokken allemaal op dezelfde lengte. Ongeveer 50 cm lang is een mooie maat, maar je kunt hem natuurlijk ook groter of kleiner maken. Als je hem groter wilt maken heb je ook wat meer mos nodig en een langer snoer draadverlichting.

2

Leg de stokken neer in de vorm van een ster en bind de hoeken stevig vast met het touw. Doe dit ook op de andere punten waar de stokken elkaar kruisen. Controleer of het goed vast zit en of de stokken niet gaan schuiven als je er mee aan het werk gaat.

3

Maak met je handen losse plukken van het mos. Probeer de aarde er zo veel mogelijk vanaf te halen zodat je echt alleen de groene bovenkant van het mos overhoudt. Zo krijg je mooie dunne en groene plukken mos die je makkelijk om de stokken kunt vormen.

4

Bind het ijzerdraad op de hoek van de ster vast. Pak nu een pluk mos en wikkel het ijzerdraad er omheen. Door het mos niet te dik op de ster te maken blijft de vorm van de ster mooi duidelijk en strak. Herhaal dit tot je de hele ster hebt bedekt met mos.

Tip: Je kunt de uiteinden van de punten van de ster ook vrij van mos houden, zodat je het gebonden stuk van de stokken ziet.

5

Bekijk de ster op een afstandje om te zien of er nog kale plekken zichtbaar zijn. Werk ook gelijk het nog zichtbare ijzerdraad weg. Als je de hele ster bedekt hebt met mos kun je de lichtjes er om heen gaan maken.

6

Controleer of de lichtjes het doen voordat je ze gaat verwerken. Je kunt het snoer er op dezelfde manier omheen wikkelen als het ijzerdraad, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke manieren. Geef er je eigen draai aan zodat hij straks perfect bij jou in je huis of tuin past.

Tip: wil je de kerstster buiten neerzetten? Gebruik dan speciale draadverlichting voor buiten. Bij Intratuin vind je draadverlichting in verschillende soorten en maten.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *