• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
DIY, kruiden, hangpot, bamboe, schutting
minuten lezen

DIY: hanger met kruidenplantjes

Niets is zo lekker als je gerechten op smaak brengen met kruiden uit eigen tuin. Kruidenplantjes zijn makkelijk te verzorgen en kunt ze in leuke potten op het terras zetten of in de moestuin. Heb je wat minder ruimte in je tuin, maar wil je wel je eigen kruiden plukken? Hang ze dan aan de schutting of muur! Wij leggen je in deze do it yourself in vier stappen uit hoe je zelf een hanger maakt met kruidenplantjes. Versier de hanger naar eigen smaak en geniet van kruiden uit eigen tuin.

DIY, kruidenhanger, kruidenplantjes, terracotta potten, touw, verfstift

1

Versier de bloempotten

Terracotta potjes zijn heel leuk om zelf te versieren. Je kunt er speciale stiften voor kopen die geschikt zijn voor aardewerk. Dit zal niet vervagen als de potjes nat worden door de regen of het water geven. Versier ze naar eigen smaak! Als ze droog zijn is het slim om de potten in een bak water te leggen. Zo kunnen ze zich volzuigen met water en onttrekken ze straks minder water van de potgrond.

2

Knip het touw

Bedenk hoe lang je jouw hanger wilt maken. Je hebt wat meer touw nodig omdat je het gaat vlechten, dus neem een wat langer stuk touw. Bijknippen kan altijd nog! Knip twee strengen van het kokostouw en drie strengen van het tuintouw. Knoop de jute stukken aan de bovenkant aan elkaar vast. Onze hanger is ruim een meter lang. We hebben verschillende soorten touw gebruikt voor een speels effect, maar je kunt natuurlijk ook één kleur gebruiken. Het moet vooral stevig genoeg zijn om de potjes te kunnen dragen.

TIP: kies voor kruidenplantjes die dezelfde hoeveelheid water en zon nodig hebben, zoals rozemarijn, tijm en salie.

3

Vlecht het touw

Knoop de stukken touw aan de bovenkant aan elkaar vast met een lus. Hier kun je de kruidenhanger straks aan ophangen. Vlecht eerst een stuk van minimaal 25 cm voordat je het eerste potje erin gaat verwerken. Een pot in de vlecht maken doe je door één van de strengen touw door het gat aan de onderkant van de pot te halen. De andere twee strengen gaan langs buitenkant van de pot en zorgen voor stevigheid. Vlecht daarna aan de onderkant van de pot weer minimaal 25 cm verder. Herhaal deze stap tot je alle potjes aan de vlecht vastgemaakt hebt, en leg een knoop aan de onderkant van de vlecht.

4

Pot de kruidenplantjes

Zet nu voorzichtig de kruidenplanten in de potjes aan de hanger. Doe er een beetje extra potgrond bij zodat ze stevig in de pot zitten. Geef de planten na het oppotten wat water, en hang je kruidenhanger een mooie plek aan de schutting of muur. Nu kun je genieten van je zelfgemaakte kruidentuintje!

DIY, kruiden, hangpot, touw, potgrond

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *