• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
Tafelloper, diy, eucalyptus, kerst, diner, servies, bestek, servet, kaarsjes
minuten lezen

DIY: groene tafelloper

Met het kerstdiner wil je natuurlijk met zoveel mogelijk vrienden en familie dineren aan een mooi gedekte tafel. Kaarsjes aan, een groot tafelkleed en het mooiste servies op tafel. Maar met vers groen maak je van je eettafel pas echt een feesttafel! Je kunt traditionele takken gebruiken zoals nobilis, maar eucalyptus is toch net wat meer anno 2018. Maak met verschillende soorten eucalyptus een mooie krans of een groene tafelloper. Je kunt een tafelloper natuurlijk ook als guirlande gebruiken langs de trap of de schoorsteenmantel. Beginnen je vingers al te kriebelen? Lees dan snel verder hoe je zelf een guirlande maakt van eucalyptus.

Benodigdheden

1

Knip het touw op lengte

Voordat je begint is het goed om te bedenken hoe lang jouw tafelloper moet worden. Wil je hem als guirlande gebruiken? Dan moet hij misschien wel langer zijn, en dan heb je ook meer eucalyptus, draad en touw nodig. Als je weet hoe lang hij moet worden kun je het touw op de juiste lengte afknippen. Neem altijd wat extra touw, afknippen kan altijd nog.

2

Knip de takken

Knip nu alle eucalyptus van de grote takken af. Zorg ervoor dat er geen grote of dikke vertakkingen meer aan de euycalyptus zitten. De takken die in de video worden afgeknipt zijn ongeveer 20 tot 25 cm lang. Als je kortere takken knipt en deze strakker op elkaar bindt zal je tafelloper wat strakker worden. Hoe langer de takken, hoe ‘losser’ hij zal worden.

3

Bind de takken aan het touw

Maak nu kleine bosjes van de verschillende soorten eucalyptus en bind deze aan het touw vast. Herhaal dit dakpansgewijs tot je het hele touw gevuld hebt. Zorg er ook voor dat je geen draad zit, dus bind de bosjes niet te ver uit elkaar vast. Wanneer je aan het eind van het touw bent gekomen kun je in tegenovergestelde richting wat takken over het einde heen maken zodat je het wikkeldraad niet meer ziet.

Tafelloper, diy, eucalyptus, kerst, diner, servies, bestek, servet, kaarsjes

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *