• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
minuten lezen

DIY: Eitjes met bloemen en kruiden

Dit heb je nodig

  • Eieren
  • Bloemen en/of kruiden die zo plat mogelijk gedroogd zijn
  • Mod Podge (lijm)

De paasdagen komen er weer bijna aan en dat is een goede reden om je huis extra feestelijk aan te kleden. Paasdecoratie shoppen is al leuk, maar het zelf knutselen is nog veel leuker! Heb je dit jaar geen zin om eieren te beschilderen? Beplak ze dan met de mooiste bloemen en kruiden. Wedden dat deze eieren de show stelen tijdens het ontbijt, de lunch of de brunch?

Deze DIY vereist wel wat meer geduld dan de gemiddelde creatie. De bloemen en kruiden moeten namelijk eerst gedroogd worden, dus begin op tijd! Hoe je de bloemen droogt, wordt in stap 3 uitgelegd.

 

 

eieren, bloemen, DIY

1

Te mooi om op te eten?

Deze paas-DIY is bijna te mooi om op te eten, maar een echte traktatie is het wel. Wil je de eieren opeten? Kook ze dan voordat je aan de slag gaat. Wil je ze ophangen? Blaas de eieren dan eerst uit.

2

Kiezen maar!

Kies kruiden en bloemetjes met mooie kleuren. Paars en geel zijn natuurlijk echte paaskleuren die het feest helemaal compleet maken, maar kies vooral wat je zelf mooi vindt! Zoals je ziet zijn bijvoorbeeld roze en oranje bloemen ook super leuk.

3

Droog de bloemen en kruiden

Hoe platter de bloemetjes, hoe makkelijker je deze op de eieren kunt plakken. Het kan daarom helpen om ze vooraf te drogen. Leg de bloemen tussen twee velletjes keukenpapier en leg deze tussen een dik boek. Leg er nog een aantal zware boeken bovenop, zodat de bloemen goed plat gedrukt worden en laat ze minimaal een week rusten.

Tip! Wees geduldig bij het drogen van de bloemen, want hoe beter ze gedroogd zijn, hoe mooier het eindresultaat wordt.

DIY, bloemen

DIY, bloemen, boek

4

Beplak de eieren

Plak ze met Mod Podge, een handige lijm en lak ineen, op de eitjes en lak je decoratie ermee af.

5

Even geduld hebben

Laat ze drogen en klaar ben je! Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is genieten van je nieuwe creaties.

DIY, knutselen, eieren, mod podge

eieren, bloemen

Heb je jouw ‘eicatchers’ helemaal af? Deel het eindresultaat dan op Instagram met #Intratuin of tag @Intratuin_Nederland in je foto of stories.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *